Huddersfield hiányzik az esélye, hogy bezárja Newcastle-t a Preston vereségével

Gallagher felemelte Tom Clarke-t és Alex Baptistét az első félidőben, mielőtt félidőben próbálkozott volna egy szabadrúgással, hogy meghosszabbítsa a Preston veretlen futását öt játékra. Nahki Wells megragadta a Huddersfield késő vigaszát, aki 1969 óta nem nyerte el a Deepdale-t. Nottingham Forest tulajdonos 1 millió font fizetést és játékosbónuszokat kért a vásárlóktól.

Simon Grayson oldala korai vezetést vett az első esélygel hat perc múlva. Gallagher felvert szabadrúgását Clarke találkozott, akinek a hat méteres fejléce túl erős volt ahhoz, hogy Danny Ward ne maradjon ki.Ward azonban 23 perc múlva rettenetesen megállt, és jobbra ugrott, hogy a Jordan Hugill hurkos fejlécét csúsztassa a bár fölé, mielőtt elhagyta Clarke heves vezetését az eredményül kapott sarokból.

Huddersfield kezdett látni többet a labda közeledik a fél óráig, és fenyegette, amikor Jack Payne betört a Preston középpályája mögött, de hatalmas lövését Clarke szélesre tolta. David Wagner oldalát azonban 42 perc múlva visszavonták egy másik csodálatos kézbesítésből Gallagherből. A középpályás curlinget először keresztezett a jobb oldalon, amit a Baptiste egy meredek fejlécével találkoztak, aki 12 méterre hajtotta a labdát Ward-tól.Ez volt az első alkalom, hogy a sportfogadás bónuszok terrierek ebben a szezonban többet is kaptak a bajnokságban.

Huddersfield, aki most támadja a végtelenül eltűnő távolmaradókat, közel öt perccel a szünet után zárult, amikor Payne szabad rúgás a terület szélén fütyült a bárban. Három perccel később a pontokat Preston-ba csomagolták, amikor Gallagher baloldali feldobott szabadrúgása mindenkit kikerült, és a távolabbi sarokba került.

Huddersfield úgy döntött, hogy nem fekszik le, és Payne-nek két lehetősége volt az 56. percben. Láttam egy lövést, amit Chris Maxwell elrontott, és amikor a labda visszahúzódott hozzá, a saját arcához fordult.81 perc elteltével Huddersfield megérdemelten gólt szerzett, hiszen Christneher Schindler szabadrúgását fejezte be, és Wells négy yardról bólintott.

A győzelem a walesi klubot a kiesési zónából húzta volna, de a látogatók jobb volt a második félidőben, és decemberben megérdemelten megdöntötte Daniel Pudil első célját. A rossz hír a baglyok számára azonban kárt okozott a kapusnak, Kieren Westwoodnak, akit az első félévben kényszerítettek a kezelés után, a félrevezetés után.

Cardiff közel került a vezetéshez játék. Rickie Lambert megpróbálta a szerencsét a kick-off-ból, és Westwood kénytelen volt visszafogni a labdát a labda fölé. De nem volt semmi, amit a szerdai tulajdonos megtehetett volna, amikor Whittingham a kilencedik percben előrevetítette a házigazdákat.Sam Hutchinson letette a Craig Noone-t a terület szélén, és Whittingham felgyorsult, hogy a szabadrúgást a hálóba tegye. Rotherham zsákmenedzser Alan Stubbs a bajnokság alján. jó bűbájt tartott, de kényelmetlenül nézett ki a darabokkal, és internetes fogadóirodák gyengeség volt, amit Cardiff készen állt. Nem segítette az okukat, amikor Westwoodnak szüksége volt a kezelésre, miután felkapta a célrúgást, és kevés enyhülése volt. Az Ír Köztársaság köztársasága kétszer megpróbálta hosszú golyókat követelni a térségbe, és kétszer közel került hozzá. A harmadik, Aron Gunnarsson hosszú dobásának köszönhetően, Lambert egy mozgalomban végződött, és csak az ő kegyelmének céljával tűnt fel.Westwood hamarosan óvatosan elindult, hogy Cameron Dawson helyébe lépjen, mielőtt a látogatóknak sikerült a legjobban kitalálniuk.

Ben Amos a Cardiff-gólban nem volt megmentve a nyitó félórában, de cselekedett, hogy megtartsa Gary Hooper röplabdáját és Adam Reach lövöldözését a poszton. Mégis, Cardiffnek el kellett volna mennie az előnyükkel, mivel megduplázódott, mivel Sol Bamba és Sean Morrison nem tudott egy másik Whittingham szettből kapkodni a célközönségből.

Carlos Carvalhal küldött Fernando Forestieri-nek Almen Abdi számára az oldala kevésbé jött létre, annak ellenére, hogy a birtokának 70% -a van, és szerdán röviden azt hitte, hogy büntetést kaptak, amikor Pudil elment a Noone-tól, és leesett, amikor megtámadta a mély keresztet, de a zászlót felemelték.A másik végén a Junior Hoilett egy éles alacsony megtakarítást kényszerített Dawson-ra, miután leereszkedett egy laza labdát, és két védőtől távolodott.

Harmer 10 perccel a második félidőben lépett, amikor Hooper helyet talált a jobb oldalon a terület és a Pudil közeli tartományból. A látogatók átvették az irányítást, és Hooper egy Forestieri elbocsátástól szűken lőtt egy lövést a bár fölött, mivel a nyomás emelkedett, de egyik fél sem találhatott győztest.