Nagy-Britannia Kate Richardson-Walsh: Nem jégkorongot játszunk csillagnak

Richardson-Walsh volt a GB ismételten kapható kapitánya, amikor megverte Hollandiát büntetésekkel egy emlékezetes döntőben Rioban, de nem számíthat arra, hogy megnyeri ezt. „Az esélyek alacsonyak” – mondja, bár ő megengedi magának egy vidám optimizmus pillanatát, önzetesen jelezve, hogy a 2016-as év volt az alulmaradás éve.

Leginkább azonban nehezen fogadja el a jelölését. – Egy kicsit furcsanak találom, mert csapatszeméből származom – mondja. „Csapatunkban mindenki arról szólt, hogy online fogadóirodák mindenki a munkáját végzi, így ha egy személy kiszorul, azt kicsit furcsanak találom. Őszintén szólva, nagyon boldog leszek, hogy ott leszek. Szeretem a Sport Személyiséget. Kis kislányként néztem, és minden évben nőttem fel.A közönség lelkesedése, de elképzelhető, hogy csodálatos. ”Facebook Twitter Pinterest A GB nők nyerhetnek történelmi jégkorong-aranyat Rioban

De nincs ok arra, hogy Richardson-Walsh érzi magát a helyén az olyan sportolók listája, amelyek híresek, mint Andy Murray, Gareth Bale, Nicola Adams és Laura Kenny. 13 éve volt GB kapitánya, majdnem két évvel ezelőtt visszavonult a nemzetközi jégkorongból, és olimpiai bajnokként meghajolt.Ő és a felesége és a társas társa, Helen is történetet tettek Rioban, az első azonos nemű házaspár lettek, hogy ugyanabban a döntőben nyerjenek olimpiai aranyat.

Ez nem rossz életrajz, majd , bár a hollandok győzelme még nem teljesen elmerült. „Miután visszavonultak az olimpia után, az egész karrierje többet tükrözött, és csak visszafelé nézett az összes feleslegesre és hátrányra” – mondja Richardson-Walsh. „Amikor emberekkel beszélsz, és gondolsz rá, mosolyogok. Az érzelmek még mindig nagyon magasak. ”

Richardson-Walsh és csapattársai nem unibet sportfogadás online tudták abban az időben, de a GB makacs teljesítménye Hollandiával szemben megragadta az otthoni hangulatot.Ez csak akkor jött haza, amikor meglátták a tömegeket, akik várják, hogy üdvözöljék őket a Heathrow-ban, és azóta Richardson-Walsh fő hangsúlya a jégkorong megtartásában volt. ” ő mondja. „Szakmai sportolók vagyunk. Nagy-Britanniában kiváltságosak vagyunk, hogy rengeteg sportot élvezzünk, és azt szeretnénk, hogy rengeteg médiát fedezzünk fel. Szeretem a sportot, az egész sportot, mindent el akarok olvasni. Azt hiszem, itt az ideje, hogy a jégkorong megpróbálja ékelni magunkat a többi nagy sporttal.

„Nem jégkorongot játszunk, hogy csillag legyen, hogy legyél a papírokban. De a lehető legjobb munkát akarjuk elérni, és azt akarjuk, hogy az emberek láthassák ezt. Elmegyünk az országba, és beszélünk arról, hogy mit csinálunk, mit kell tenni egy olimpiai sportoló. Megmutattuk az értékünket.Szövetségként azt hiszem, nagyon jól futunk. Azt hiszem, magunknak kell nyomnunk magunkat. „Tovább kell álmodnunk nagyra”: a Serena Williams nyílt levele További információ

„A labdarúgás mindig hatalmas volt. A rögbi és a krikett professzionális sportgá vált, amelyek rendszeresen, a papírok hátoldalán, a TV-n vannak, és nem látom, hogy miért nem tudná a jégkorong ugrani. Van valami, amit a sport hazai szintjén kell megváltoztatnunk ahhoz, hogy piacképessé tegyük és kereskedelmi céllal.Azon kívül, hogy miért nem keverhetjük össze más sportokkal? ”

Richardson-Walsh, aki Hollandiába utazik, hogy klubokat és edzőket játsszon két héten keresztül, szintén tudatában van annak, hogy előmozdítja női sport. „A Nők Sport Bizalmának igazgatótanácsában vagyok, mert London után jöttek, hogy beszéljenek velem a harcról, amellyel a nők sportját ki kell tölteni a médiában” – mondja. – Olimpiai idő körül nagyon szerencsések vagyunk. A női sportolók és a sportok iránti érdeklődés négyévente növekszik.

„Egy napon nyílt levelet írtam Serena Williamsnek. Azt akarta, hogy egy fiatal lány legyen sportoló, nem női sportoló. Csak egy sportoló, aki a lehető legjobban tudja. Kiegyensúlyozott nézetet akarok.Azt akarom, hogy egy fiatal személy bekapcsolja a TV-t, nyissa ki a papírt, és kiegyensúlyozott képet kapjon a világról.

„Nem minden női sportoló így néz ki, nem minden férfi úgy néz ki. Sok olyan széleskörű terület van, ahol az emberek részt vehetnek. Ha szűkíted, nem egészséges. Tartsa a dolgokat tágasnak és nyitottnak. ”